EQT lägger bud på Dechra med 44% premie

Nu är det bekräftat att riskkapitalbolaget EQT lagt ett uppköpsbud på brittiska Dechra Pharmaceuticals för 3 875 pence per aktie.
EQT lägger bud på Dechra med 44% premie - dechra EQT
Foto: Dechra

EQT har skött processen genom Freya Bidco. Budet värderar Dechra till runt 4,6 miljarder pund, motsvarande cirka 60 miljarder kronor, och representerar en premie på 44% mot aktiens stängningskurs den 12 april då det meddelades att parterna förhandlade. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Dechras styrelse bedömds budet som rimligt. Styrelsen rekommenderar därmed aktieägarna att acceptera det.

Tidigare har Bloomberg News rapporterat om att en affär var nära till hands och att EQT förhandlat fram en lägre prislapp. Anledningen är att Dechra den 22 maj varnade för ett lägre justerat rörelseresultat än tidigare väntat till följd av en ”mer volatil och utmanande miljö”.

Det aktuella budet är 4,8% lägre än det initiala budförslaget som diskuterades.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.