Bekräftat: Pentagon svartlistar SMIC och Cnooc

USA:s försvarsdepartement, Pentagon, har svartlistat fyra till kinesiska bolag på grund av påstådda kopplingar till Kinas militär. På listan finns halvledarbolaget SMIC och oljejätten Cnooc, rapporterar CNBC.
Halvledare
Reuters har tidigare rapporterat, med hänvisning till källor, att duon var på väg att hamna på listan.

Att bli svartlistad innebär att amerikanska investerare förbjuds investera i bolagen samtidigt som de inte kan få ta del av amerikanska komponenter och utrustning. Det enda sättet att göra affärer är om de amerikanska bolagen har fått en särskild licens av regeringen.

Svartlistningen tros bli mest kännbar för SMIC som förlitar sig stort på amerikanska underleverantörer. Bolaget har förnekat militärkopplingar och sagt att dess produkter tillverkas endast i kommersiellt syfte.

De två andra bolagen på listan är China Construction Technology och China International Engineering Consulting. USA har nu svartlistat totalt 35 kinesiska bolag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets