Bekräftat: Pfizer köper Seagen för 43 miljarder dollar

Amerikanska läkemedelsjätten Pfizer köper Seagen kontant för 43 miljarder dollar. Därmed bekräftas uppgifter som flera medier tidigare rapporterat om.
Bekräftat: Pfizer köper Seagen för 43 miljarder dollar - pfizer-700_binary_6845184.jpg

Budkursen är på 229 dollar och i skrivande stund handlas Seagen upp 8 procent till 203 dollar i den amerikanska förhandeln. Styrelsen i Seagen rekommenderar aktieägarna att acceptera budet.

Seagen fokuserar på att utveckla läkemedel mot cancer och är framstående inom antikroppsläkemedelskonjugat (ADC). Bolaget förväntas omsätta cirka 2,2 miljarder dollar i år, motsvarande en tillväxt på 12 procent.

Pfizer spår att Seagen skulle kunna bidra med mer än 10 miljarder dollar i intäkter år 2030, med potentiell betydande tillväxt efter 2030.

Bolagen spår att transaktionen kan slutföras i slutet av året eller början av 2024. Förvärvet är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden samt accept från Seagens aktieägare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets