Bernie Sanders vill ge tusentals dollar till hushållen

Den amerikanska senatorn Bernie Sanders, en av demokraternas ledande presidentkandidater, vill att staten betalar varje hushåll i USA 2 000 dollar per månad så länge som krisen med coronaviruset pågår. Det rapporterar CNBC.

Sanders krävde även ett moratium för vräkningar, en mer robust arbetslöshetsförsäkring och ett undantag för betalningar på studielån.

Sanders talade på livestream igår den 17 mars samtidigt som demokraterna i delstaterna Florida, Illinois och Arizona höll primärval. Konkurrenten Joe Biden bedöms ha tagit hem vinsten i både Illinois och Florida och han går mot seger även i Arizona.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här