Barrons ser koppling mellan presidentkandidater och börsoron

Många olika faktorer har fått ta skulden för den senaste tidens börsnedgångar, skrev affärstidningen Barrons i helgen. Såväl Kina som oljan har beskrivits vara orsakande, medan ingen har tänkt på hur den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump kan ha inverkat.

Barrons ser att det kan finnas en koppling mellan republikanen Donald Trumps och demokraten Bernie Sanders framgångar och marknaderna som gått ned.

Skulle Trump vinna och bli den nästa amerikanska presidenten, kan världen komma att uppleva en period med ökad protektionism. Kina lyfts fram som ett land som kan komma att beläggas med tullar för amerikansk import.

På andra sidan spektrumet står Bernie Sanders som är för en rad kostsamma socialistiska reformer, bland annat en mer inklusiv sjukvård och gratis college.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här