Jämnt mellan Sanders och Clinton

Det är jämnt mellan Bernie Sanders och Hillary Clinton i en färsk nationell opinionsundersökning genomförd av Quinnipiac University National. I det republikanska lägret leder Donald Trump stort.

Det är alltså främst i det demokratiska ledet som det är jämnt. Hillary Clinton lockar 44 procent medan Bernie Sanders plockar 42 procent. 11 procent skall fortfarande inte ha bestämt sig.

I det republikanska leden är det mer en enmansshow. Donald Trump får ett stöd på 39 procent, vilket är det högsta som den aktuella opinionsundersökningsaktören uppmätt för affärsmannen. På andra plats kommer Marco Rubio med 19 procent och på tredje plats Ted Cruz med 18 procents stöd. John Kasich har 6 procents stöd medan Jeb Bush och Ben Carson får 4 procent vardera. 9 procent har ännu inte fattat beslut.

“Rapporter om Donald Trumps förestående död som en kandidat tydligt och kraftigt överdrivna. Som ett godståg trycker han fram genom signaler med tutan för fullt på, Trump leder längs spåret mot en eventuell nominering”, säger Tim Malloy, biträdande chef för Quinnipiac University Poll, i en kommentar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.