Besqab varslar 40 anställda

En fortsatt utmanande marknad för nyproduktion gör att bostadsutvecklaren Besqab varslar cirka 40 medarbetare.
Besqab varslar 40 anställda - Fastighet besqab
Foto: Besqab

”Vi befinner oss i en situation där vi behöver vidta åtgärder för att anpassa våra kostnader och vår organisation till en lägre produktionsvolym och rusta oss för några tuffa år framåt. Det är självklart väldigt tungt att behöva fatta ett sådant beslut och att våra medarbetare drabbas”, säger Carola Lavén, VD, i ett pressmeddelande.

Enligt Besqab ser marknaden för nyproduktion ut att bli fortsatt utmanande 2023 och 2024. Osäkerhet om framtiden, det höga kostnadsläget, ränteutvecklingen och minskad köpkraft ökar utmaningarna i att starta nya projekt­, menar bolaget som därför vidatr åtgärder för att anpassa verksamheten och dimensionera kostnader och personalstyrka för lägre produktionsvolymer.

Bolaget har idag lagt ett varsel om cirka 40 medarbetare. Förhandlingar med fackliga parter kommer att inledas snarast.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets