Better Collective förvärvar Playmaker för maximalt 54 miljoner dollar

Betting- och affiliatebolaget Better Collective stärker sin närvaro på sociala medier genom förvärv av amerikanska Playmaker, som är en medieplattform inom sport och underhållning.
Better Collective förvärvar Playmaker för maximalt 54 miljoner dollar - Playmaker Better Collective
Foto: Playmaker

Initialt betalar Better Collective 15 miljoner dollar, motsvarande 163 miljoner kronor. Därutöver tillkommer eventuella prestationsbaserade tilläggsköpeskillingar under en treårsperiod som kan öka prislappen till maximalt 54 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen kommer att finansieras kontant, med möjlighet att betala en del av tilläggsköpeskillingen med aktier i Better Collective.

Playmaker HQ uppges uppleva en snabb tillväxt och siktar på en helårsomsättning på >10 miljoner dollar år 2023 med en ebitda-marginal på 20-25%. Bolaget har fler än 20 miljoner följare på sina plattformar, en ökning från sju miljoner under 2020. Varje månad når innehållet över 500 miljoner användare.

Better Collective kommer att konsolidera Playmaker HQ i sina räkenskaper idag den 3 juli 2023. Koncernens finansiella mål för 2023 kommer att förbli oförändrade.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG