BHG-medgrundaren Mikael Olander investerar när Garn Invest tar in 100 Mkr

BHG:s medgrundare Mikael Olander och ett antal mindre investerare går in med 100 miljoner kronor i en nyemission i det relativt nystartade investeringsbolaget Garn Invest. "Kvalitativa bolag nedvärderas, oavsett deras förutsättningar", säger Mikael Olander.
BHG-medgrundaren Mikael Olander investerar när Garn Invest tar in 100 Mkr - Allmänt, Mikael Olander
230913 Näringslivsprofilen Mikael Olander poserar för ett porträtt under en fotografering den 13 september 2023 i Bjärred. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0649

Garn Invest grundades 2023 och fokuserar på investeringar inom retail. Kapitalet gör det möjligt för bolaget att genomföra större investeringar inom fokusområdet nordisk konsument och detaljhandel.

”Våra diskussioner med Mikael utmynnade i att vi delar samma värderingar, syn på strategi, exekvering och den potential som finns inom vårt fokusområde. Därför kändes vår
samverkan helt rätt”, säger Eric Thysell, VD och förvaltare på Garn Invest.

Mikael Olander är idag styrelseledamot i BHG Group och sedan 2020 styrelseordförande i det snabbväxande sport- och fritidsbolaget WeSports. Han har tidigare varit VD för BHG Group och Cdon.

”Retail befinner sig i ett negativt trendskifte där kvalitativa bolag nedvärderas, oavsett deras förutsättningar att komma ut starkare på andra sidan. Eric och Oskar har byggt en modell
som, via metodiskt och gediget arbete, skapar djup förståelse för potentiella investeringsobjekt. Därmed har Garn Invest mycket goda förutsättningar att identifiera vinnarna och välja rätt tidpunkt för investering”, säger Mikael Olander.

Investeringsbolaget Garn Invest har som mål att skapa avkastning genom att finna kvalitativa investeringar som är felprissatta av marknaden. Företaget har ett antal innehav varav ett i e-handelsbolaget Pierce som säljer motorcykelutrustning.

LÄS MER:

Retail-kungen Mikael Olanders nya giv: ”Vi ska ta oss till 5 miljarder”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco