Bilia föreslår att möjligheten till olika aktieslag avskaffas

Aktieägarna i bilhandlarbolaget Bilia kallas till årsstämma tisdagen den 27 april. Stämman genomförs genom poströstning utan fysiskt deltagande.
Bilia
Styrelsen föreslår att stämman beslutar om en utdelning på 6,00 kronor per aktie, med halvårsvis utbetalning på vardera 3,00 kronor per aktie.

Valberedningen föreslår omval av hela styrelsen innefattande: Ingrid Jonasson Blank, Gunnar Blomkvist, Anna Engebretsen, Eva Eriksson, Mats Holgerson, Jan Pettersson, Nicklas Paulson, Mats Qviberg och Jon Risfelt.

Omval föreslås av Mats Qviberg till styrelse ordförande med Jan Pettersson som vice ordförande.

Styrelsen föreslår att bolagsordningen ändras varvid B-aktier avskaffas. Enligt den nuvarande bolagsordningen får aktier utges i två aktieslag, A- och B-aktier. Det finns inte några utestående B-aktier och styrelsen förutser inte heller ett behov av olika aktieslag. Det är A-aktierna som är börsnoterade.

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att anta ett långsiktigt incitamentsprogram i form av ett aktiesparprogram för ledande befattningshavare och andra nyckelpersoner inom Bilia-koncernen.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.