Bill Ackman går tungt in på börsen efter corona-varning

Förvaltaren Bill Ackman har tagit hem 2,6 miljarder dollar på sin satsning att företag kommer ha svårt att betala sina skulder bara en vecka efter att han i en intervju med CNBC varnat för att "helvetet kommer" med anledning av coronaviruset, skriver Financial Times.

Nu har Pershing Square-grundaren i stället gått in tungt på börsen och sagt till sina investerare att han tror att den amerikanska regeringen är ”all in” på att dämpa virusets skada på ekonomin.

”Vi blev allt mer positiva till börsen och kreditmarknaden förra veckan och påbörjade arbetet med att plocka bort våra hedgar och skjuta in kapital i företag vi älskar till reapriser”, skrev han i ett brev till sina investerare på onsdagen.

Pershing Square har bland annat ökat sina innehav i Restaurant Brands International, som bland annat äger Burger King, byggvaruhuset Lowes och hotelloperatören Hilton.

Så sent som förra veckan varnade Ackman för att Hilton-aktien kan falla till noll om inga åtgärder vidtogs av regeringen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.