Bill Ackman hedgar pandemin igen efter en gynnsam position i februari

Hedgefondförvaltaren Bill Ackman hedgar coronapandemin igen genom att korta företagskrediter. Detta efter en lyckad affär i februari. Det berättade han under konferensen Financial Times Dealmakers.
Bill Ackman hedgar pandemin igen efter en gynnsam position i februari - bill-ackman-affarsvarlden-700-394_binary_6814621.jpg
Bill Ackman.
Enligt Ackman har marknaden återigen blivit för självbelåten när det kommer till pandemin och underskattar dess risker.

Hedgefonden som han sköter, Pershing Square, har köpt försäkringskontrakt mot företagskonkurser. Denna hedge utgör 30% av storleken på det bet han tog i slutet av februari, när han också köpte en stor mängd försäkringskontrakt med koppling till företagskrediter.

Det nya bettet togs samma dag som Pfizer och Biontech släppte positiv studiedata kring deras covid-19-vaccin. Ackman menar på att nyheten på ett sätt faktiskt var negativ då färre människor kommer bära ansiktsmask och betrakta viruset som ett hot.

Ackman är fortsatt positiv till ekonomin på lång sikt, och förutspår endast att de kommande månaderna kommer vara utmanande.

Hedgefonden är upp 44% i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.