Bill Ackman säljer storpost för 12 miljarder

Hedgefondprofilen Bill Ackman med sin hedgefond Pershing Square kommer att dumpa sitt innehav i Canadian Pacific Railway, skriver Marketwatch.

Pershing Square sitter på 9,8 miljoner aktier i Canadian Pacific Railway. Sammanlagt är innehavet värt 1,4 miljarder dollar, cirka 12 miljarder kronor, baserat på senaste priskursen på 144 dollar per aktie. Aktierna skulle säljas under onsdagen, sade bolaget.

Pershing Square gick in i Canadian Pacific Railway 2011 och har Bill Ackman sittandes i styrelsen för bolaget. Förra månaden redovisade det kanadensiska järnvägsbolaget en rejäl vinstnedgång och lägre intäkter som berodde på lägre leveransvolymer med anknytning till en starkare valuta och vårens storbrand i Alberta.

De likvida medlen som Pershing Square erhåller från försäljningen tänker hedgefonden använda till nya investeringar.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.