Bill Ackman: Stäng USA i 30 dagar

USA måste stängas ned fullständigt i 30 dagar och stänga sin gräns. Endast nödvändig service skall hållas öppet. Det skriver hedgefondsveteranen Bill Ackman i ett twitterinlägg som startar med "Mr. President..". Han vill också att regeringen ställer upp med lönen.

”Stängningen är oundviklig eftersom den redan händer, men inte på ett kontrollerat sätt vilket förlänger den ekonomiska smärtan och förstärker spridningen av viruset”, twittrar han.

Genom att skjuta upp det beslutet riskerar man att förstöra ekonomin och orsaka hundratusentals och på sikt miljontals liv, twittrar finansmannen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.