Bill Ackman storköper i restaurangkedja

Bill Ackman och hans hedgefond Pershing Square avslöjade sent på tisdagskvällen att man köpt på sig 9,9 procent av aktierna i restaurangkedjan Chipotle. Det fick aktien att stiga med över 5 procent i efterhandeln, skriver CNBC.

I ett dokument inskickat till finansinspektionen, SEC, sade Pershing att man avser att inleda diskussioner med styrelsen och ledningen. Aktivistfonden anser vidare att aktien är undervärderad och attraktiv.

Chipotle säger i ett uttalande att företaget välkomnar investeringen från Pershings sida och det förtroende som visas för varumärket och dess starka tillväxtmöjligheter.

Chipotle är i år ned 13 procent och har rasat runt 45 procent sedan toppen förra året. Orsaken är upprepade matförgiftningsskandaler vid företagets restauranger.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.