Bill Browder anmäler Swedbank till lettiska finansmyndigheter

Den amerikanske finansmannen Bill Browder har skickat en anmälan om Swedbank till även lettiska finansmyndigheter.

Det rapporterar Dagens Industri.

Finansmannen hävdar att 41 miljoner dollar, eller omkring 380 miljoner kronor, med koppling till Magnitskijskandalen har gått genom Swedbanks lettiska dotterbolag. Det kan ställas mot motsvarande belopp, enligt Bill Browders uppgifter, om 2 miljoner dollar i Swedbank i Sverige och 117 miljoner dollar i Swedbank i Estland.

Bill Browders anmälan, som har hans företag Bill Browder som avsändare, till de lettiska myndigheterna är daterad den 5 april 2019

Finansmannen har tidigare anmält Swedbank hos myndigheter i Sverige och Estland. I Sverige har Ekobrottsmyndigheten lagt ned anmälan och i Estland har det adderats till utredningen om Danske Bank.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här