Bill Gross nya fond kan vara finansierad av Gross själv

Ett förmögenhetsförvaltningskontor med kopplingar till Bill Gross investerade över 700 miljoner dollar i Bill Gross nya fond under oktober och november.

Morgan Stanleys förmögenhetsförvaltningskontor i La Jolla, Kalifornien, placerade 700 miljoner dollar i Bill Gross nya obligationsfond Janus Global Unconstrained Bond under oktober och november. Det skriver Wall Street Journal.

Kontoret i La Jolla är hembas för en av Bill Gross finansiella rådgivare.

Enligt uppgifterna är det oklart huruvida pengarna kom från en eller flera finansiella rådgivare, men de som är insatta i frågan säger att det är mycket ovanligt att ett företag eller ett kontor utgör en så hög procentuell andel av insatt kapital.

Flödena anses vara viktiga i och med att dem lyfte tillgångar under förvaltning förbi en miljard dollarstrecket, en nyckeltröskel som är nödvändig att passera ifall man vill få många stora investerare att vilja bli involverade.

Janus Global Uncostrained Bond, som Gross tog över efter att ha lämnat Pimco i september, gav en avkastning på 0,36 procent i november vilket var bättre än 82 procent av liknande fonder.

Efter kapitalinflödena i oktober och november uppgår nu fondens sammanlagda värde till 1,2 miljarder dollar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder