Bioextrax nyemission tecknades till 779 procent

Den nyemission på 6,5 miljoner kronor som gjordes av företaget Bioextrax, som är verksamma inom industriell bioteknik, tecknades till 779 procent inför bolagets notering på handelsplattformen Spotlight Stock Market.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen tecknades till totalt cirka 50 miljoner kronor, fördelat på 548 stycken tecknare.

“Vi är mycket glada för det stora intresset för vår emission, och framförallt förtroendet och accelerationsmöjligheten detta kapitaltillskott innebär för vår verksamhet”, säger Bioextrax vd Edvard Hall.

Bioextrax avser slå sig in i flera etablerade kundbranscher med sina bakteriebaserade processteknologier som möjliggör tillverkning av miljövänliga material från industriella avfallsströmmar och restprodukter, sade Edvard Hall nyligen i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt där han även berättade om utmaningarna när bolaget måste skala upp snabbt för att kunna nå de stora volymer som krävs för att vara relevanta för kunderna.

Affärsidén är att möjliggöra återvinning och förädling av avfall och restprodukter, så kallad “upcycling”, genom användning av bakterier. Kundföretagens slutprodukter är välkända med många konkurrerande alternativ, men Bioextrax anser sig inte möta mycket konkurrens när det gäller sin processteknologi som bolaget licensierar ut till olika sorters materialproducerande företag.

“Med hjälp av våra teknologier kan de exempelvis producera en viss sorts bioplast, som heter PHA, eller proteintillskott till djurfoder”, sade Edvard Hall.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här