Bitcoin-mining flyttas från Kina till Nordamerika

Storskaliga kinesiska företag inom bitcoin-mining flyttar nu sin verksamhet från Kina till Nordamerika, rapporterar Technode och hänvisar till källor.
Kryptovalutan bitcoin
Foto: Unsplash
Beslutet kommer efter ett förslag i förra veckan om att förhindra utvinning och handel med kryptovalutor i Kina. Kina har många gånger tidigare förhindrat invånarna från att handla med kryptovalutor men detta är första gången mining förbjuds. Technodes källa hävdar att ett av de största miningföretagen har förberett sig för att flytta tusentals miningriggar till Texas i USA och Alberta i Kanada.

I dagsläget står Kina för 70% av den totala hashraten för bitcoin. Främsta anledningen har varit det billiga elpriset i regionen. I Texas kostar el 0,02 dollar per kilowattimme vilket kan jämföras med 0,01 dollar i Kina.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets