Blackrocks hedgefond gör rekordstor förlust efter ökad exponering mot Ryssland efter invasionen

Blackrock Emerging Frontier Fund föll över 10 procent i februari då man såg Putins invasion av Ukraina som en möjlighet att köpa mer aktier i Ryssland. Ett beslut som fick hedgefonden att göra sin största förlust sedan starten för över ett årtionde sedan. Det skriver Bloomberg News.
Blackrock
Enligt källor till Bloomberg är fonden, som i slutet av januari hade ett förvaltat kapital på 960 miljoner dollar, nu ned cirka 7% under 2022. I början av februari ska fonden ha haft en exponering mot Ryssland om 9%, en exponering som ska ha ökats efter Rysslands invasion av Ukraina.

I dagsläget har fonden ingen exponering mot Ryssland då man uppges ha skrivit ned alla sin positioner. Den 28 februari stoppade Blackrock köp av ryska värdepapper för både sina aktivt och passivt förvaltade fonder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.