Blecher: Mest spännande börsbolagen

Förvaltaren Simon Blecher tipsar om aktierna som investerare ska hålla extra koll på nästa år.

Politikerna måste nu efter centralbankernas doping komma igång med investeringar, ett beslut som kommer att gynna Skanska. Det säger Carnegie Sverigefonds förvaltare Simon Blecher, enligt ett inlägg på fondbolagets blogg.

På en fråga vad man bör hålla extra koll på nästa år svarar förvaltaren:

”Ericsson och Volvo på bolagsplanet. I Ericsson borde vi få se styrelseförändringar och i Volvo är det dags för strukturella förändringar med ny vd som snart blir varm i kläderna. På det större planet tror jag att Sverige får inflation och att Europa överraskar med bättre tillväxt”.

På en fråga om vilka som är de två-tre mest spännande innehaven pekar Blecher på Volvo och Ericsson samt just byggjätten Skanska.

”Ericsson och Volvo förstås, enligt nämnda motiveringar, men sen tror jag att bolag som Skanska står inför många goda år givet efterfrågan på bostäder, infrastruktur och allmänt byggande. Och glöm inte att Hennes & Mauritz närmar sig 300-kronor igen, det är attraktivt.”

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här