Bloomberg kan sparka journalister

Finansmediajätten Bloomberg drar åt svångremmen något och planerar att säga upp runt 100 anställda. Det uppger källor till New York Post.

Nedskärningen motsvarar cirka 3,7 procent av Bloombergs totalt 2.700 journalister runt om i världen.

Många av uppsägningarna väntas gälla reportrar inom politik och myndighetsrapportering, personer som är baserade i New York och Washington DC.

Bloombergs talesperson Jill Watanabe har avböjt att kommentera och menar att bolaget inte diskuterar personalfrågor med media.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.