BofA-ML: Åter köpläge i tobaksbolaget

Bank of America Merrill Lynch återupptar bevakningen av Swedish Match med rekommendationen köp.

Swedish Match kan komma att sälja 120 miljoner dosor av sitt tobaksfria nikotinsnus Zyn i USA 2021, vilket skulle innebära intäkter på 350 miljoner dollar.

Det skriver Bank of America Merrill Lynch, som enligt Bloomberg First Word återupptar bevakningen av Swedish Match med rekommendationen köp och riktkursen 460 kronor.

Intäkter på 350 miljoner dollar, motsvarande kring 4,4 miljarder kronor, kan ställas mot att hela Swedish Match snusverksamhet, såväl i USA som resten världen, i fjol omsatte drygt 6 miljarder. Konsensus för 2021 ligger på 9 miljarder kronor, enligt Infront Datas senaste sammanställning i början av augusti.

Swedish Match har uppgett att bolagets nya Zyn-fabrik i USA ska komma upp i en tillverkningskapacitet på över 120 miljoner dosor ”en bit in i” 2021.

Bank of America Merrill Lynch pekar också på att Zyns expansion i Europa utgör en försäljningsmöjlighet, men att banken för stunden inte räknar med det i sina prognoser.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.