Boom för begagnade bilar

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 7,5 procent under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Det framgår av statistik från Kvdbil framtagen av Vroom.
Boom för begagnade bilar - trafik-bilar-bil-700_binary_6835868.jpg

Under det andra kvartalet såldes 382 358 begagnade bilar i Sverige, vilket var 26 748 fler än under föregående års period.

Störst ökning sågs i Stockholms län där antalet steg med 23 procent, följt av Blekinge och Västerbotten där försäljningen steg med 10 respektive 8 procent.

Bensinbilar stod för 56,3 procent medan dieselbilar utgjorde 33,8 procent av det totala antalet sålda begagnade bilar.

“Intresset att äga en bil är väldigt stort. Vi ser det i nybilsförsäljningen som är åter på höga nivåer och på nya omsättningsrekord för begagnat. En drivande faktor är att allt fler vill äga bil för att kunna semestra hemma i Sverige i sommar”, uppger Daniel Odsberg, försäljningschef vid Kvdbil.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets