Boris Johnson avskedar Michael Gove – Andra kabinettsroller kan komma att ändras

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson avskedar Michael Gove som var bostads- och upprustningsminister. Han antyder att andra kabinettsroller kommer att ändras i samband med ledarskapskrisen. Det rapporterar Insider.
Boris Johnson avskedar Michael Gove – Andra kabinettsroller kan komma att ändras - Spain NATO Summit
Boris Johnson. Foto: AP Photo/Bernat Armangue/TT
Många kabinettsministrar har besökt Johnson en och en för att uppmana honom att avgå. Vissa ministrar, däribland Zahawi och Dorries har erbjudit sitt stöd för Johnson.

”Han kommer att göra några förändringar, han kommer att hålla några kabinettsmöten i dag, jag var inte med på mötet, men jag har fått veta att han sparkade Michael Gove”, sa James Duddrige, parlamentsledamot för Rochford och Southend East.

Parlamentsledamöter har börjat spekulera om att det inte skulle finnas tillräckligt många som kunde fylla de lediga platserna efter att ett dussintals lämnat regeringen.

En parlamentsledamot har sagt att upp till tre fjärdedelar av kabinettet kan komma att avgå under kommande dagar. Detta efter att flera ministrar besökt Johnson och sagt att han måste avgå.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.