Boris Johnson bekräftar sin avgång som premiärminister

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har nyligen avslutat sin presskonferens där han bekräftat mediauppgifter om sin avgång.
Boris Johnson bekräftar sin avgång som premiärminister - Spain NATO Summit
Boris Johnson. Foto: AP Photo/Bernat Armangue/TT
Johnson hade under veckan hamnat under stor press efter att flera ministrar hoppat av och han uppmanats av egna partikollegor och nyutnämnda ministrar att stiga åt sidan. En rad skandaler låg bakom utvecklingen.

Under presskonferensen uppgav Johnson att anledningen till varför han vägrade detta var för han såg det som sin plikt att fortsätta.

”Anledningen till att jag har kämpat så hårt under de senaste dagarna för att fortsätta att leverera mandatet i person var inte bara för att jag ville göra det, utan för att jag kände att det var mitt jobb, min plikt och min skyldighet gentemot er”, sade Johnson.

Han uppgav också att han hade försökt övertyga sina kollegor kring detta men utan framgång.

”Jag försökte övertyga mina kollegor att det skulle vara excentriskt att byta ledare när vi levererar så mycket, när vi har ett så stort mandat och när vi bara ligger ett par poäng efter i opinionsundersökningarna. Jag beklagar att jag inte lyckades med dessa argument”, sade Johnson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.