Boris Johnson: Kommer respektera Högsta domstolens beslut

Den brittiske premiärministern Boris Johnson sade på tisdagen att han är djupt oenig med Högsta domstolens beslut, men att regeringen kommer att respektera det.

Det rapporterar Reuters.

Högsta domstolen uppgav att beslutet att suspendera parlamentet i fem veckor var olagligt, och att parlamentet nu kan öppna igen.

Boris Johnson sade att parlamentet kommer att samlas och har gott om tid att debattera brexit. Men som lagen är nu kommer Storbritannien att lämna EU den 31 oktober, oavsett vilket.

Han sade att många försöker att lägga hinder för brexit men att de ska fortsätta arbetet och leverera brexit den 31 oktober.

Nu är rätt tid att få till ett bra brexitavtal, men arbetet för att få till ett avtal underlättas inte av det som nu sker i parlamentet eller domstolarna.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här