Boris Johnson tänker inte lämna in sin avskedsansökan

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har inga planer på att avgå efter flera tunga ministeravhopp under veckan. Det uppgav han i brittiska parlamentet efter att egna partikollegor uppmanat honom att stiga åt sidan, rapporterar flera medier.
Boris Johnson tänker inte lämna in sin avskedsansökan - boris-johnson-900
Boris Johnson. Foto: Frank Augstein
Johnson påpekade att en premiärministers uppgift även i svåra tider är att fortsätta.

”En premiärministers uppgift under svåra omständigheter när han har fått ett kolossalt mandat är att fortsätta och det är vad jag kommer att göra”, svarade Johnson i parlamentet.

Johnsons regering har mist bland annat sin finansminister och hälsominister under veckan. Nu har även skolministern Robin Walker lämnat.

De har slutat efter skandalen kring tidigare gruppledaren Chris Pinchers tafsande på två män medan han var berusad. Johnson har tidigare i år också klarat av en misstroendeförklaring efter Partygate-skandalen med festerna på 10 Downing Street under pandemin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.