Bornold ser bubbelvarning i högt omsatta Odd Molly

Mode- och numera fastighetsbolaget Odd Molly har på en vecka stigit med över 200 procent efter nyheter om ytterligare förvärv av lagerlokaler och en delårsrapport på onsdagen.
Joakim Bornold. Foto: Lars Schröder/TT, Söderberg & Partners och Domenico Stinellis/TT
Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold noterar dels en anmärkningsvärd uppgång, men också en anmärkningsvärd omsättning.

”Det finns ingenting i de nyheter som har kommit som berättigar varken uppvärderingen eller intresset”, säger han till Di.

Runt 12-snåret idag har aktier för drygt en halv miljard omsätts i aktien vilket kan jämföras med Volvo AB som bara har dryga hälften av detta. I handelsstatistiken syns det mycket Avanza och Nordnet, vilket indikerar att det är privatpersoner som handlar.

Bornold anser det saknas kontakt mellan aktien och bolaget för att sedan jämföra handeln med Fingerprint Cards. Men då kunde man faktiskt kroka ihop det med förhoppningar om storslagenhet, vilket inte riktigt finns i Odd Molly. I hans värld är detta en spekulationsbubbla och detta kommer att drabba många nybörjare som hoppar på tåget.

Efter en fortsatt uppgång under morgonen har aktien vänt ned och handlas nu på minus för dagen.