Börsen faller brett

Även ledande europeiska börser sjunker överlag och utvecklingen ligger i linje med breda nedgångar på ledande asiatiska börser under natten till måndagen.

Stockholmsbörsens OMXS-index rasade med 17 procent i förra veckan och har med måndagens kursras på nästan 6 procent fallit till den lägsta nivån sedan augusti 2016.

Samtliga storbolagsaktier i OMXS30-index ligger på minus 2,2–8,4 procent.

Electrolux-aktien rasar med 6,8 procent sedan bolaget varnat för betydande risk för stor finansiell påverkan från coronaviruset under första halvåret 2020.

H&M-aktien faller 8,2 procent efter en rapport om försäljningen under kvartalet som avslutades den 29 februari, som visar på kraftiga nedgångar i Kina.

SAS har i helgen meddelat att man pausar merparten av sin verksamhet och permitterar 10 000 anställda. Aktien rasar med över 66,8 procent.

Oljepriset pressas nedåt till 32:15 dollar per fat, en nedgång med 4 procent jämfört med i fredags.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.