Börsens billigaste bolag

Allt som är lågt värderat är inte köpvärt. Men att jaga fynd på Stockholmsbörsen baserat på låga ev/ebit-multiplar kan vara en bra utgångspunkt.

I tabellen nedan har Affärsvärlden listat 10 bolag på Stockholmsbörsen, med ett börsvärde på minst en miljard kronor, som handlas till de lägsta ev/ebit-multiplarna på analytikernas vinstprognoser för 2020. Prenumeranter kan se en längre version av tabellen här.

Av de fem översta platserna tar oljebolag upp hela fyra. Bland dem märks Tethys Oil som Affärsvärlden köprekommenderade i höstas i nr 38/2018. Riktkursen sattes då till 120 kronor, vilket motsvarar en uppsida på hela 70 procent från nuvarande nivåer.

Ytterligare ett bolag i energisektorn, vindkraftsprojektören Eolus Vind, återfinns långt upp på listan. Eolus har länge varit en Affärsvärlden-favorit och kvalar fortfarande in på listan över Stockholmsbörsens billigaste bolag trots att aktien är upp över 50 procent på ett år. Aktien ingår i Nordiska Värdeportföljen inom ramen för Affärsvärlden Analys+.

Men allt som är billigt är inte bra – ofta finns rabatten där av en anledning. Klicka här för att se vilka lågvärderade bolag som bör undvikas.

 

Källa: Factset

Uppföljning

Här ser du hur alla våra aktieråd har gått.

Analysarkiv

Portföljer

Uppsidan

Pref-guiden