Börslyftet fortsätter för saudisk oljejätte

Aktien i det statskontrollerade saudiska oljebolaget Aramco fortsatte initialt uppåt med ytterligare 10 procent när den andra handelsdagen för aktien på börsen i Riyad inleddes.

Efter den första handeln dämpades uppgången till 5,5 procent.

Skulle aktien lyfta med 10 procent är bolaget värderat till 2 000 miljarder dollar, vilket är den värdering som den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman sagt sig sikta på inför börsnoteringen.

Även i onsdags, den första handelsdagen för aktien på Riyad-börsen, lyfte aktien med 10 procent.

Succépremiär för Saudi AramcoDen långa processen med att få aktierna i Saudi Aramco noterade har nu nått vägs ände: Handelspremiären skedde på Riyadbörsen Tadawul på onsdagsmorgonen efter tre år av turer i ärendet och renderade i kursrusning på 10 procent – maxgränsen för den dagliga rörelsen för enskilda aktier på den saudiska börsplatsen. OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.