Börsplus: Aktien bör falla ytterligare 60-70 procent

Svd Börsplus har tagit en titt på de tre aktieslagen i Oscar Properties.

Det finns inga skäl att bottenfiska i stamaktien och preferensaktie B ska falla under 100 kronor.

Det menar Svd Börsplus som har tagit en titt på de tre aktieslagen i Oscar Properties efter den finansiellt pressade bostadsutvecklarens finansieringsförslag på tisdagen.

Det är enligt analystjänsten en “mycket dålig signal” att bolagets huvudägare Oscar Engelbert “hellre misshandlar relationen” till finansiärerna än satsar nya, egna pengar i bolaget.

“Det ger ingen tilltro och vi ser inga skäl att bottenfiska i aktien. Huvudsakligen för att det inte finns någon väldefinierad botten”, skriver Börsplus.

Angående preferensaktien av serie B skriver Börsplus att den bör handlas under 100 kronor och “ska falla ytterligare 60-70 procent”. Alltså blir rådet att sälja.

Den andra preferensaktien, som bara heter Oscar PREF, har bättre odds och den är åtminstone “ett vida bättre alternativ” än stamaktien om bolaget tillfrisknar.

Huvuddragen i det förslag som Oscar Properties har skissat på att är att obligationsförfallet skjuts upp och att utdelningarna på preferensaktierna slopas.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.