Börsveckan: En köpvärd duo

Två aktier får köprekommendationer av Börsveckan medan en börsaktuell aktie ges rådes teckna.

Börsveckan rekommenderar köp i Biogaia och MQ, medan AAK och XXL får råden avvakta. Tidningen är neutralt inställd till Eltel och tycker inte att det är bråttom att köpa SkiStar. Tidningen gillar Bravida, som får rådet teckna.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Börsveckan ger köp i Biogaia som har varit en gammal favorit i tidningen. Dock var det längesedan tidningen skrev om dem. Nu konstaterar Börsveckan att Biogaia har tre starka kvartal bakom sig och att bolaget har växlat upp gällande tillväxten. Den stora frågan är om tillväxten är uthållig, men Börsveckan ser chans till att tillväxten kan ligga kvar på omkring 20 procent då det finns fler marknader att penetrera och fler produkter att rulla ut i befintlig distribution.

Börsveckan rekommenderar också fortsatt köp i MQ där den nya vd:n Christina Ståhl har lyckats vända trenden för bolaget. Riktkursen är satt till 48 kronor.

För AAK tycker Börsveckan att man kan plocka hem vinster om man har ägt aktien det senaste året samt avvakta en rekyl ned mot 460-470 kronor innan det är köpläge igen.

Börsveckan tycker också att man ska avvakta med XXL och man anser inte heller att det är bråttom att köpa Skistar.

Vidare i tidningen kan man läsa att bankaktierna har pressats under hösten på farhågor om effekterna av höjda kapitalkrav, inte minst när det gäller utdelningskapaciteten. Börsveckan pekar dock ut Handelsbanken som en trygg hamn för utdelningsjägare.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här