Börsveckan: En trio köpväda aktier

Bostadsutvecklaren Bonava får en köprekommendation i veckans nummer av Börsveckan som också upprepar sina tidigare köprekommendationer för Byggpartner och Rejlers.

Projektengagemang får en säljrekommendation medan DT, VBG och Husqvarna ges rådet avvakta.

Bonava växer utanför den haltande svenska marknaden för nyproduktion, och Tyskland står nu för 40 procent av bostadsutvecklarens omsättning. Med en relativt låg värdering och en breddad geografisk exponering får aktien en köprekommendation.

Börsveckan upprepar sin tidigare köprekommendation för Byggpartner från Dalarna. Aktien är fortfarande relativt lågt värderad och bolaget har fokus på lönsamhet före volym, vilket Börsveckan menar är helt rätt i nuvarande marknadsmiljö.

Teknikkonsulten Rejlers har underpresterat under en längre tid, men Börsveckan spår vinsttillväxt för de kommande två åren och efter kvartalsrapporten upprepar tidningen sin tidigare köprekommendation.

Trots att Projektengagemang tappat över 17 kronor från introduktionskursen på 47 kronor för knappt ett år sedan, så är värderingen fortfarande för hög i bolaget som dras med en svag balansräkning, negativ organisk tillväxt och en svagare marknad. Det menar Börsveckan och rekommenderar sälj av teknikkonsulten.

För det finländska teknikbolaget DT ger tidningen rådet att avvakta. Den höga tillväxten kan komma att mattas av de kommande två åren och Börsveckan ser en risk för ökad konkurrens och prispress som kan sänka marginalerna.

Verkstadsbolaget VBG värderas trots den senaste tidens kursuppgång ganska försiktigt på börsen. Men det är rimligt, menar Börsveckan, givet den stora konjunkturosäkerheten och ger aktien rekommendationen avvakta.

Husqvarna visade god resultatutveckling i den rapporten för det första kvartalet, men aktien har avancerat 30 procent hittills i år och tidningen ställer sig frågande till huruvida det finns mer att hämta i aktien under innevarande år. Rådet blir därför att avvakta.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.