Börsveckan: Tre köpvärda aktier

Börsveckan ger tre köprekommendationer i senaste numret.

Börsveckan tror att bil- och servicebolaget Bilia kan fortsätta sin förvärvsresa i och med sina starka finanser. Ett p/e-tal på 15 för nästa år ses som lockande och tidningen tror på en fortsatt överprestation jämfört med index under det kommande året. Rekommendationen blir köp, skriver Direkt.

Kosmetikaföretaget Oriflame har haft problem med fallande tillväxt i Baltikum och Ryssland, men verkar ha gått igenom det värsta. De övriga tillväxtmarknaderna går starkt och om man tror på en vändning uppåt är bolaget köpvärt. Det blir ett spekulativt köpråd med en potentiell uppsida upp till 175 kronor.

Löftet om att nya kunder är på väg in öppnar för en vinsttillväxt kommande år för spelbolaget Kambi, trots att bolaget redan värderas högt och en del av framgången redan ligger i aktien. Aktien får ett köpråd, även om tidningen varnar för extra hög risk, skriver Direkt.

Kontraktstillverkaren Recipharms organiska tillväxt svajar. Dessutom ser bolaget blandad utveckling på olika affärsområden. Aktien anses fullvärderad.

Vad gäller vårdbemannaren Dedicare lockar den fina direktavkastningen och därmed är det inte nödvändigt för ägarna att sälja, trots kursrally. Det väntas uppstå bättre köptillfällen det kommande halvåret.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder