Bostadsministern vill höja skattefri hyresintäkt

Bostadsminister Peter Eriksson (Mp) öppnar i en intervju med Dagens Nyheter för möjligheten att höja den skattefria hyresinkomsten från dagens nivå om 40.000 kronor per år.

Ett sätt att lindra bristen på bostäder är att människor som sitter på större bostäder än de egentligen behöver ska uppmuntras att hyra ut en del av bostaden, resonerar bostadsministern.

Flera bedömare menar att bostadsbristen inte går att bygga bort, och att man istället bör satsa på att öka rörligheten på bostadsmarknaden. Peter Eriksson säger till DN att han håller med, men att det ändå går att uppnå en byggtakt om 70.000 bostäder per år som enligt Boverket behövs för att möta efterfrågan.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här