BP köper hårdvara från Tesla för 100 miljoner dollar

Oljejätten BP:s verksamhet för laddning av elbilar förvärvar hårdvaruenheter från Tesla för runt 100 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,1 miljard kronor.
Teslas VD Elon Musk.
Teslas VD Elon Musk. Foto: Christophe Gateau

Investeringen är tänkt att underlätta utbyggnaden av bolagets laddningsnätverk i USA, framgår det av ett pressmeddelande.

Förvärvet innebär att Teslas laddare kommer finnas tillgängliga i vissa delar av BP:s nätverk någon gång under 2024. De första städerna med laddarna blir Houston, Phoenix, Los Angeles, Chicago och Washington D.C.

Tidigare i februari tillkännagav BP planer på att investera 1 miljard dollar i den amerikanska infrastrukturen för laddningsnätverk fram till 2030. Hälften av den summan är tänkt att investeras under de kommande två till tre åren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets