Buffett-bolaget bygger upp nytt hemligt innehav

Warren Buffett tycks vara på väg att bygga upp en investering i ännu ett bolag, men det är än så länge hemligt vilket bolag det rör sig om.

I en nyligen inlämnad handling där Berkshire Hathaway redogör för sina innehav framgår nämligen tecken på att en ny position är på väg att initieras i det anrika investmentbolaget. Det skriver CNBC.

I ett så kallat 13F-dokument som lämnats in till amerikanska Securities and Exchange Commission, SEC, framgår det att viss information utelämnats ur dokumentet och istället lämnats in separat till myndigheten.

Tidigare har Buffett använt detta tillvägagångssätt när han varit i färd med att köpa på sig aktier i ett nytt innehav samtidigt som han inte velat att andra driver upp priset. Tillvägagångssättet användes bland annat under 2011 när Buffett gick in i IBM.

Då utelämnades innehavet ur förteckningen som lämnades in i mars. Först i november, senare under året, framgick det att Buffett köpt på sig aktier för 11 miljarder dollar. Det kan alltså även den här gången dröja till senare i år innan det avslöjas vilket bolag som Buffett köpt på sig aktier i.

Övriga förändringar i portföljen, som framgår av dokumentet, inkluderar tillskottet Axalta och ökning i Charter Communications. Samtidigt har innehavet i Viacom minskar och två andra, mindre innehav, helt sålts av.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco