Buffett lämnar Gates-stiftelsen och donerar 4,1 miljarder dollar

Finansmannen Warren Buffett avgår som förvaltare åt Bill and Melinda Gates Foundation och i samma veva donerar han ytterligare 4,1 miljarder dollar till stiftelsen. Det rapporterar CNBC.
Berkshire Hathaways Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: Charles Sykes/TT
Buffett medger att han har varit en inaktiv förvaltare åt stiftelsen och slutar för att han inte tänker sitta längre i någon styrelse än i det egna investmentbolaget Berkshire Hathaway.

Han sade också att den senaste donationen, som är i form av Berkshire Hathaway-aktier, gör att han nu kommit halvvägs med löftet om att donera 99% av sin förmögenhet.

Tidigare i år stod det klart att makarna Gates skiljer sig efter 29 år ihop men att de tänker fortsätta sin filantropiska satsning ihop. Warren Buffett fyller i slutet av augusti 91 år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.