Bures substansvärde backade

Investmentbolaget Bure Equity redovisar ett substansvärde på 233,9 kronor per aktie vid utgången av första kvartalet, vilket är en minskning med 27,6% från årsskiftet (323,2 kronor). Substansvärdet uppgick till 233,5 kronor den 20 april, vilket ger en negativ avkastning på 27,8% hittills i år.
Bures substansvärde backade - henrik-blomquist-bure-affarsvarlden-700_binary_6858528.png
Henrik Blomquist.
Rörelseresultatet blev -6 617 miljoner kronor (-260).

Resultatet efter skatt blev -6 616 miljoner kronor (-259), och per aktie -89,33 kronor (-3,59).

VD Henrik Blomquist skriver att det har skett en dramatisk scenförändring under första kvartalet, där förväntningarna om en återgång till det normala från pandemin har ersatts av accelererande inflation, högre räntor, störningar i globala försörjningskedjor och Ukrainakriget. Detta har drabbat särskilt tillväxt- och teknikbolagen. För Bures del har innehavet Vitrolife utvecklats sämst med -44%, men är fortsatt upp över 10% under senaste tolv månaderna.

Efter utgången av kvartalet har också aktiemarknaderna återhämtat sig något.

”Mot bakgrund av händelseförloppet under det första kvartalet är det dock inte otänkbart att vi går mot mer utmanande tider. Fortsatt hög inflation och stigande räntor kan slutligen slå mot efterfrågan och därmed dämpa aktivitetsnivån inom industrin. Lägg därtill svårigheterna i de globala försörjningskedjorna av material och komponenter samt stigande priser för transporter, elektricitet, etc. För Bure som en bra ägare gäller det då att vara närvarande och proaktivt supportera portföljbolagen”, säger Henrik Blomquist.

Bure, Mkr Q1-2022 Q1-2021
Nettoomsättning 0 0
Rörelseresultat -6 617 -260
Nettoresultat -6 616 -259
Resultat per aktie, kronor -89,33 -3,59
Substansvärde per aktie, kronor 233,9
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets