C har tappat på regeringskrisen 

Centerpartiet har tappat väljarstöd sedan misstroendeomröstningen i föregående vecka. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, vilka båda verkade för att avsätta regeringen är emellertid vinnare på utvecklingen. Det visar en färsk undersökning från SVT/Novus.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf
Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C). Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Vänsterpartiet har ökat 1,6 procentenheter till 11,2% medan Sverigedemokraterna har ökat 2,2 procentenheter till 21,4%. Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet har backat. Centerpartiet har backat mest, -1,5 procentenheter till 7,9%.

”Det fokus som man har lagt på att Centerpartiet skulle sitta på en lösning av krisen har uppenbarligen missgynnat det partiet”, säger Torbjörn Sjöström, som är VD för Novus, i en kommentar till SVT.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.