Camurus ökade omsättningen långsammare än man väntat

Forskningsbaserade läkemedelsbolaget Camurus ökade såväl omsättningen som förlusten i det andra kvartalet. Tillväxten var något långsammare än man väntat sig. Orsaken var pandemin.
Camurus ökade omsättningen långsammare än man väntat - camurus-700_binary_6845863.jpg
Foto: Pressbild

Omsättningen steg 70,5 % till 137,9 miljoner kronor (80,9). Försäljningsökningen var 10 % mot föregående kvartal.

Rörelseresultatet blev -59,8 miljoner kronor (-23,3). Resultatet efter skatt blev -49 miljoner kronor (-20). Resultat per aktie hamnade på -0,89 kronor (-0,39). Likvida medel uppgick till 421,9 miljoner kronor (222).

”Camurus hade ett produktivt andra kvartal med ökande intäkter, nya regulatoriska godkännanden, framsteg i utvecklingsportföljen och publicering av starka data i ledande vetenskapliga tidskrifter. Produktförsäljningen ökade med 80 % jämfört med samma kvartal 2020, och 10 % jämfört med föregående kvartal. Det var en något lägre ökning än väntat vilket förklaras av en fortsatt påverkan av covid-19-pandemin på våra marknader i Europa och Australien. Vi förväntar oss att återgå till planerad tillväxt under andra halvåret i takt med att restriktioner avtar och nya marknader tillkommer. I USA ser vi fram emot möjligheten att Brixadi blir tillgängligt för amerikanska patienter i slutet av året efter att FDA satt ett måldatum för marknadsgodkännande till den 15 december 2021”, uppger vd Fredrik Tiberg i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG