Camurus presenterar positiv interimsdata för fas 3-studie

Forskningsbaserade läkemedelsbolaget Camurus presenterar ny fas 3-interimdata från sin långtids- och extensionsstudie, ACROINNOVA 2, som utvärderar CAM2029 i patienter med akromegali.
Camurus presenterar positiv interimsdata för fas 3-studie - Camurus
Foto: Camurus

Studien omfattar totalt 135 vuxna patienter med akromegali. Dessa inkluderar både nya patienter i studien och patienter som överförts från den tidigare randomiserade, kontrollerade studien ACROINNOVA 1, efter 24 veckors behandling med CAM2029 eller placebo. Studien visar en signifikant förbättring av sjukdomssymptom jämfört med standardbehandling.

”Vi är mycket nöjda med fas 3-data från ACROINNOVA 2 som visar på signifikant förbättrad biokemisk kontroll, minskad symptombörda och högre patientrapporterad livskvalitet vid behandling med CAM2029 jämfört med standardbehandling. Data från studien bekräftar de positiva resultat som vi nyligen fick från ACROINNOVA 1 och stärker vår syn på CAM2029 som ett potentiellt nytt behandlingsalternativ för patienter med akromegali”, säger Fredrik Tiberg, Camurus VD, i en kommentar.

Akromegali är en sällsynt och svår kronisk sjukdom som orsakas av en godartad tumör i hypofysen.

Fas-3 data från ACROINNOVA 2 visar att CAM2029 tolereras väl med en säkerhetsprofil jämförbar med godkända första-generationens SRL-läkemedel. Inga svåra biverkningar relaterade till CAM2029 rapporterades, enligt Camurus.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG