Carl Icahn uppmanar indexförvaltare att stödja hans djurrättskamp mot McDonalds

Namnkunnige investeraren Carl Icahn ber stora indexförvaltare, däribland Blackrock, att stötta hans kampanj mot McDonalds att behandla dräktiga grisar bättre. Det skriver Wall Street Journal
Carl Icahn.
Carl Icahn. Foto: Henny Ray Abrams/TT
Icahn vill att McDonald’s ska kräva att leverantörer slutar hålla djuren i små boxar, vanligtvis 213 cm långa och 61 cm breda.

Miljardären äger aktier i snabbmatskedjan till ett värde av 50 000 dollar och nominerade två personer till bolagets styrelse som en del av sin aktion. McDonalds håller sitt årsmöte den 26 maj.

”De har en enorm kraft att göra gott eller dåligt”, sade han i en intervju på onsdagen, med hänvisning till stora indexfonder som Blackrock, som förvaltar ungefär 10 biljoner dollar. ”Det som förvånar mig är hur ofta de inte engagerar sig och låter styrelser tro att de [indexfonderna] kommer att skydda dem vid en kamp.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco