Castellum fullföljer uppköpsbudet på Kungsleden

Fastighetsbolaget Castellum fullföljer uppköpsbudet på samtliga aktier i branschkollegan Kungsleden. Budet lades den 2 augusti och anmälningstiden förlängdes till den 9 november. Det framgår av ett pressmeddelande.
Rutger Arnhult
Rutger Arnhult. Foto: Tomas Oneborg/TT

Castellum meddelar nu att samtliga villkor för erbjudandets fullföljande har uppfyllts och uppköpsbudet kommer därmed att fullföljas.

De aktier i Kungsleden som har lämnats in i erbjudandet vid utgången av den förlängda acceptperioden, tillsammans med de aktier i Kungsleden som Castellum har förvärvat på marknaden, motsvarar 91,9% av kapitalet och rösterna i Kungsleden.

Castellum har beslutat att förlänga acceptperioden för erbjudandet till och med den 18 november för att kvarvarande aktieägare ska ges möjlighet att acceptera erbjudandet.

”Med 91,9% av kapital och röster i Kungsleden förstärker vi positionen som Nordens ledande noterade kommersiella fastighetsbolag. Det finns en grundmurad positiv syn på det sammanslagna bolaget, vilket tydliggörs av att en övervägande majoritet har haft en preferens för aktievederlaget. Nu förlänger vi budet till och med den 18 november för att möjliggöra för de som ännu inte hunnit lämna in sina aktier att få vara en del av den fortsatta resan”, kommenterar Rutger Arnhult, styrelseordförande i Castellum.

Utbetalning av vederlag för aktier som lämnats in i erbjudandet under acceptperioden som avslutades den 9 november kommer att ske den eller omkring den 15 november. Utbetalning av vederlag för aktier som lämnas in i erbjudandet under den förlängda acceptperioden beräknas påbörjas omkring den 24 november.

Castellum kommer att påkalla tvångsinlösen avseende de återstående aktierna i Kungsleden och verka för att Kungsledens aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets