Castellum tar in en miljard på obligationsmarknaden

Fastighetsbolaget Castellum har tagit in nytt kapital via obligationsmarknaden för första gången sedan april förra året.
Castellum tar in en miljard på obligationsmarknaden - Castellum
Foto: Castellum

Bolaget fick en miljard kronor från utgivna obligationer med en löptid på två år, uppger källor till Bloomberg News.

Storleken på obligationen var dubbelt så stor jämfört med vad bolaget sökte efter. Detta indikerar att efterfrågan håller på att återvända på obligationsmarknaden, enligt Bloomberg.

Samtidigt har försäljningen skett till ett betydligt högre pris jämfört med tidigare. Kupongräntan landade på 6,163 procent, att jämföra med 3,84 procent när Castellum sålde femåriga obligationer 2022.

Vid toppen av fastighetsboomen 2021 sålde 65 svenska fastighetsbolag obligationer för totalt 27 miljarder dollar. Den volymen har fallit till så lågt som 2,1 miljarder dollar hittills i år. Antalet utgivare har också reducerats till 17 stycken, baserat på data från Bloomberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder