Catena förvärvar fastighetsutvecklare för 462 miljoner

Fastighetsbolaget Catena förvärvar Bockasjö, som är en projektutvecklare inom logistikfastigheter, för initialt 462 miljoner kronor.
Catena förvärvar fastighetsutvecklare för 462 miljoner - jorgen-eriksson-catena-900
Catenas VD Jörgen Eriksson. Foto: Catena

Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären sker som ett bolagsförvärv där Catena förvärvar Bockasjö med dotterbolag till en köpeskilling om 462 miljoner kronor före tilläggsköpeskillingar som baseras på framtida projekt, varav 125 miljoner kronor betalas via nyemitterade Catena-aktier.

”Som i allt annat vi gör har vi ett långsiktigt förhållningssätt – med förvärvet av Bockasjö kan vi tillföra den kraft som vi nu behöver både för att kunna hålla ett högt tempo i vår projektutveckling och för att fortsätta överträffa förväntningarna i det vi levererar”, kommenterar Catenas vd Jörgen Eriksson.

Bockasjö har sedan 2004 uppfört 35 större logistikfastigheter med en total yta på drygt 1 miljon kvadratmeter. Säljare av aktierna i Bockasjö är Joakim Hedin, Paul Frankenius samt ledande befattningshavare. Vid tillträdet i oktober senare i år lämnar Joakim Hedin sin befattning som vd för Bockasjö, en befattning som han innehaft sedan 2004.

Bockasjö har tre pågående projekt som kommer att slutföras efter förvärvet, dessa avyttras till extern part vid färdigställandet och blir inte del av Catenas fastighetsportfölj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco