Chefsstrateg råder till försiktighet för kinesiska tillgångar

Lyxors chefsstrateg Philippe Ferreira uttrycker stor osäkerhet i sin bedömning av den kinesiska aktiemarknaden som nyligen fått stor hjälp av myndigheter för att motverka fortsatta fall.

Enligt Ferreira är det oklart om den kinesiska aktiemarknaden nu befinner sig i ett läge där blankare täcker sina positioner eller om förtroendet faktiskt förnyats. Det framgår av ett veckobrev. Han råder även fortsatt till försiktighet för kinesiska tillgångar.

Lyxors breda hedgefondindex ökade med 0,3 procent mellan den 30 juni och 7 juli. För helåret är indexet upp med 2,2 procent, att jämföra med S&P 500 som är upp 0,1 procent.

Under perioden i början av juli som hedgefondindexet är upp med 0,3 har CTA-fonder presterat bäst med en uppgång om 1,7 procent. Bakom uppgången ligger positioneringar i råvaror, valutor och system som varit positionerade för nedgångar i aktier. För helåret är kategorin ned med 1,9 procent.

Sämst utveckling under perioden sågs i hedgefonder som både kan vara nettolånga och nettokorta aktier. Under perioden noterades en nedgång med 0,5 procent, främst hänförlig till de kaotiska rörelserna på de kinesiska aktiemarknaderna med Shanghaibörsen i spetsen. För helåret har fondkategorin gått upp med 3,6 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco
Annons från Carnegie Fonder