Cheney: Trump det största interna hotet någonsin mot USA

Donald Trump är det största interna hot som USA någonsin ställts inför. Det uppgav republikanen Liz Cheney vid ett tal i Kalifornien, skriver The New York Times.
Cheney: Trump det största interna hotet någonsin mot USA - trump-900
Foto: Evan Vucci
Cheney sade att Trump är ett hot mot landet eftersom han fått det att gå i krig med rättsstatsprincipen.

”Just nu står vi inför ett inhemskt hot som vi aldrig tidigare har stått inför – och det är en före detta president som försöker att riva upp grunden för vår konstitutionella republik”, sade Cheney.

Under talet attackerade Cheney också de republikaner som stöder Trump. ”Även efter allt vi fått se, möjliggör de hans lögner”, sade hon.

Cheney är vice ordförande i den kommitté i representanthuset som utreder attacken mot Capitolium (Kongressbyggnaden) den 6 januari 2021. Trump beskylls att ha legat bakom den efter att ha uppmanat massorna att gå dit och stoppa verifieringen av Joe Biden som ny president.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets